5 Причини зошто секој Бизнис има потреба од Веб Страна (2019)

Дали имате бизнис без веб страна?

Ги разбираме причините зошто одбивате да ја изградите за вашиот бизнис,

„Јас не сум личност за технологија“, „тие се премногу скапи“, „немам време“, или имам премногу работа и и не ми треба повеќе. Реалноста е, вие не треба да бидете личност за технологија, затоа што градењето на професионална веб страна за вашиот бизнис може да биде ефтино и лесно и да ви преведеме уште поедноставно – немањето веб сајт ве чини време и пари.

Проверете го ова… 81% од луѓето, истражувале бизнис или услуга на интернет пред да донесат одлука за купување.  Сепак, 46% од сопствениците на бизнис наведоа „на нашиот бизнис во моментов не ни е потребна веб-страна“

Па, ова е причина #1 за немање веб-страница. 

Уште не сте сигурни дали на вашиот бизнис му е потребна веб-страница? Продолжете со читање…

1. Имајќи веб сајт, ќе привлечете нови клиенти во вашиот бизнис и ќе ви заработи повеќе пари.

Ја сакаме многу оваа статистика и ја споменуваме двапати: 81% од луѓето истражуваат бизнис или услуга преку интернет пред да донесат одлука за купување.
Ако немате веб сајт, немате шанси да зафатите дел од овој пазар.Вашиот веб сајт може да биде достапен 24/7/ 365, дури и ако вие не сте. Веб-сајтот делува како ваш „постојан“ деловен застапник за време и надвор од работното место.

Веб-страните ви помагаат да конвертирате повеќе од вашите постојани клиенти.

веб дизајн

2. Додадете брз кредибилитет на вашата деловна активност едноставно со тоа што имате веб сајт.

Потрошувачот на 21 век е скептик; всушност, 56% од луѓето изјавиле дека немаат доверба во бизнисот без веб-страница.

Да се има добра веб-страница веднаш го зголемува вашиот кредибилитет како легитимен бизнис.

Првите впечатоци се бројат и веб-страните ви овозможуваат да направите многу силен впечаток со добро дизајниран вовед за вашата деловна активност.
Веб-страната може да помогне да ја покаже вашата експертиза и подобра позиција на вашиот бизнис.
Веб-страната може да биде вашата алатка број еден за издвојување во толпата.

3. Не е толку тешко или скапо, како што мислите.

Не мора да бидете личност за технологија за да добиете веб-страна.

Многу компании за развој на веб имаат многу едноставни процеси за изградба на веб-страна што го прават процесот брз и безболен за вас.Може да биде многу ефикасно. Веб-страните нудат подобар поврат на инвестицијата од која било друга форма на рекламирање. Ако планирате да го рекламирате вашиот бизнис, веб-страницата треба да ви биде прв приоритет.Со текот на времето, релативно ниската инвестиција за добивање деловна веб-страница ќе ви се исплати со добивање на нови клиенти и градење на вашиот бренд. Плус, тоа е легитимен деловен трошок.

4. Имањето на веб-страна ќе ви заштеди време.веб страни изработка

Без разлика дали пишувате е-маил, испраќате повици или предлози – закомуникација со потенцијални клиенти е потребно време. Вашата веб-страница може да ви заштеди време со тоа што дава одговори на вообичаени прашања и прашања од клиенти. Што значи ова за вас? Можете да го поминете вашето време правејќи повеќе вредни работи.

5. Позиционирајте се и останете под контрола на вашиот бренд.веб решенија

Веб-страницата делува како платформа за вашите пораки и ја обликува перцепцијата на интернет за вашата деловна активност на начин на кој каналите за социјални медиуми не можат да го обезбедат.Платформата ви овозможува да се позиционирате на пазарот за да го добиете точниот тип на клиенти што ги барате.