Интересни податоци за Веб-Дизајн [2021] - PlayDigital
Податоци за Веб-Дизајн

Интересни податоци за Веб-Дизајн [2021]

Што е Веб-Дизајн?

Веб-Дизајн се однесува на дизајнот на Веб-Страните што се прикажуваат на Интернет. Повеќе се однесува на аспектите на корисничкото искуство, отколку на развој на софтвер. Веб-Дизајнот претходно беше фокусиран на дизајнирање Веб-Страни за прелистувачи на десктоп површина. Но, некаде од средината на 2010-тите, Веб-дизајнот се фокусира кон Веб-Страни кои се соодветно креирани за мобилни и таблети.

Со револуцијата и огромниот напредок кога станува збор за мобилните телефони го менуваат начинот на живеење на луѓето. Мобилните телефоните влијаат и на начинот на комуницирање со луѓето и воопшто окружувањето околу нас. Тие го менуваат и начинот на кој што многу од бизнисите ја вршат својата работа и процеси.

Мобилните телефони стануваат не само нови дигитални центри, туку и мост кон физичкиот свет, и токму затоа не само што ќе влијаат на работата на дигиталните операции – туку ќе го трансформираат целосно работењето на соодветниот бизнис.

Еве неколку интересни податоци за Веб-Дизајн на Веб-Страни:

  1. Повеќе од две половини од потрошувачите поседуваат и користат мобилни уреди
  • Тоа значи дека доколку бизнис сопственикот има аспирации кон водење на успешен бизнис онлајн, дефинитвно својата Веб-Страна, треба да ја прилагоди за употреба и пристап до неа преку мобилен телефон или таблет.
  1. Скоро повеќе од половина од корисниците велат дека нема би препорачале бизнис што има лошо дизајнирана Веб-Страна за мобилни телефони.
  • Доколку вашиот бизнис има Веб-Страна која е прилагодена за посета од мобилен телефон, тоа е одлично! Но, доколку не е прилагодена на тој начин, тоа би можело да претставува проблем.
  • Доколку вашиот бизнис има веќе постоечка Веб-Страна, а истата е лошо изработена, во овој случај Вашиот бизнис се среќава со уште поголем проблем.
  1. Огромен дел од купувачите се склони да вршат деловни активности и купување од Веб-Страна што е прилагодена за мобилни телефони.
  • Не сите луѓе поседуваат лаптоп или декстоп компјутер, но во денешното општество скоро 90% од луѓето поседуваат мобилен телефон и најголем дел од дигиталните операции ги извршуваат преку него. Тоа опфаќа комуникација или купување онлајн. Па доколку вашата страна не е приспособена за мобилно користење или потрошувачите сметаат дека им е тешка за навигација многу од нив би ја напуштиле веднаш и ниту пак би ја препорачале некому.
  1. Респонзивниот дизајн му помага на вашиот бизнис да го подобри рангирањето на пребарувачите, со што се зголемува органскиот сообраќај
  1. Скоро половина од корисниците ќе престанат да се ангажираат и да ја посетуваат Веб-Страната ако ја проценат содржината или изгледот на Веб-Страната како излитена и несигурна.
  • Веројатноста потрошувачите да престанат да го посетуваат вашиот Веб-Сајт, доколку неговата содржина и изглед изгледа застарено, запуштено е огромна. Исто така и доколку увидат дека сопствениците не се грижат доволно за неговиот дизајн.

Доколку имате потреба од Веб-страна која вклучува респонзивен дизајн, која е SEO Ready, користи алатки за дигитален маркетинг, PlayDigital може да ви помогне околу вашите барања.

ВЕБ ДИЗАЈН | ДОМЕН | ВЕБ ХОСТИНГ

Веб Дизајн

Подгответе се за најдоброто корисничко искуство!

Зошто да изградите
Веб-Сајт кај нас?

responzivna veb strana

Респонзивен Дизајн

Вашиот веб-сајт ќе биде подготвен за сите уреди
( мобилен телефон, лап-топ, десктоп )

Домен и Веб Хостинг

Вклучен домен и веб хостинг
за период од 2 години
Cloud Shared 5 GB SSD

Брзина и Безбедност

Ги користиме најдобрите практики за да изградиме уникатен, брз и динамичен
веб-сајт

Алатки за Маркетинг

Вклучени алатки за маркетинг и
ре-таргетирање
Facebook Pixel, Google Tag Manager, Google Analytics

SEO - Ready

SEO friendly веб-сајт за лесно пронаоѓање на интернет пребарувачите

Корисничка Поддршка

Вклучена корисничка поддршка
за период од 1 година.
Одржување на веб-сајт
Надградба на plug-ins

Побрзајте!

Изгради веб-сајт и добиј 1 година вклучен хостинг!

Веб хостинг претставува простор алоциран на сервер, кој овозможува твојот веб сајт да функционира во онлајн просторот.
Домен е името кое е карактеристично за секој веб сајт и преку кое корисниците го препознаваат истиот.

Сакаш твојот сајт да стане дел од најголемата македонска онлајн заедница?
Постојат 5 чекори како да го префрлиш твојот сајт во PlayDigital. Ние и нашата техничка поддршка сме тука да го олесниме целиот процес.

Секако дека е можно надоградба на поголем хостинг пакет, а исто така и враќање на помал пакет. Оваа промена на услугата е автоматизирана и при истата нема да се појави никаков прекин во услугите.

Во денешно време, многу е важно освен сопствен веб сајт, да се поседуваат и професионални емаил адреси. За таа цел, најпрво е потребно да се поседува хостинг простор, а потоа и уникатно име за домен.

Нашето портфолио

Нашите среќни клиенти!

No. 1 on TripaAdvisor
5/5
ExploreMacedonia
5/5
FitoFarm
5/5
Jofateks
Вклучено:
cloudflare - bezbedna onlajn prodavnica
seo alatka za onlajn prodavnica
Instalacija na skripti
web hosting
Cpanel - control panel