Веб Дизајн Archives - PlayDigital

Веб Дизајн

Веб-Хостинг

Зошто е важно да се поседува добар Веб-Хостинг?

Хостинг за е-трговија се однесува на платформа за Веб-Хостинг која служи на една Веб-Страна за електронска трговија. Таа вклучува карактеристики како што се услуги за обработка на плаќање, иницијативи за безбедност, SSL, софтвер за shopping колички и многу повеќе. Постојат многу Веб-Хостови помеѓу кои може да избирате. Вистинскиот избор за вас зависи од обемот на …

Зошто е важно да се поседува добар Веб-Хостинг? Прочитај повеќе »

социјални медиуми

Менаџмент на социјални медиуми

Кога станува збор за управување со социјалните медиуми, зборуваме за процес на анализа на публиката на социјалните медиуми и развој на стратегија прилагодена за нив. Потоа креирање и дистрибуција на содржини за профили на социјални медиуми, соработка со инфлуенсери, следење, мерење и известување за социјални перформанси на медиумите. Интерес и привлечна содржина При започнување со …

Менаџмент на социјални медиуми Прочитај повеќе »

алатките за дигитален маркетинг

Алатки за дигитален маркетинг – како се користат?

Без никакво претерување може да се каже дека денес дигиталните маркетери буквално живеат и умираат поради алатките на трговијата. Современите маркетери се очекува да бидат на милион места одеднаш. Без разлика дали пребаруваме податоци или го дотеруваме нашето социјално присуство, потпирањето на алатките за дигитален маркетинг значи заштеда на време и одржување на предноста. Алатките …

Алатки за дигитален маркетинг – како се користат? Прочитај повеќе »

Податоци за Веб-Дизајн

Интересни податоци за Веб-Дизајн [2021]

Што е Веб-Дизајн? Веб-Дизајн се однесува на дизајнот на Веб-Страните што се прикажуваат на Интернет. Повеќе се однесува на аспектите на корисничкото искуство, отколку на развој на софтвер. Веб-Дизајнот претходно беше фокусиран на дизајнирање Веб-Страни за прелистувачи на десктоп површина. Но, некаде од средината на 2010-тите, Веб-дизајнот се фокусира кон Веб-Страни кои се соодветно креирани …

Интересни податоци за Веб-Дизајн [2021] Прочитај повеќе »

Услови за користење

Ако имате било какви прашања во врска со оваа изјава за приватност, за начинот на работа или Вашето искуство од оваа веб страница, можете да не контактирате на [email protected] Краток опис на условите Забранет е било каков начин на СПАМ-ирање. Услугите на Плеј Дигитал не смеат да се искористуваат за нелегална трговија – продавање, купување …

Услови за користење Прочитај повеќе »

Политика за приватност

Политиката за приватност Правно лице кое е овластено и кое стои зад оваа политика на приватност е ПЛЕЈ ДИГИТАЛ ДООЕЛ Скопје. ОПШТИ ОДРЕДБИ ПЛЕЈ ДИГИТАЛ ДООЕЛ нема да ги продава доставените информации од Ваша страна, или било кој дел од информациите, на трета страна. ПЛЕЈ ДИГИТАЛ не ги продава, ниту ги изнајмува своите листи на …

Политика за приватност Прочитај повеќе »

Cloudflare CDN

Што е CloudFlare CDN?

  Што претставува CloudFlare CDN?     CloudFlare (CDN) е мрежа на сервери која доставува веб- страни и одредена содржина на корисникот, врз базана неговата географска локација. Крајната цел е да се обезбеди достапност, заштита и да се оптимизира времето кое е потребно за одредениот серверда ги испорача потребните побарани податоци од крајниот корисник. При …

Што е CloudFlare CDN? Прочитај повеќе »

veb dizajn zgolemen prihod

5 начини како добро дизајнирана веб страна ви го зголемува приходот

Добро дизајнираната веб страна следи што поголем број на принципи што дизајнот на веб страната го прават добар. Со други зборови, посетителите на вашата веб страница очекуваат  таа  да биде брза и лесно да ги добијат инфорациите кои ги бараат. Било тие да сакаат да ја прегледаат вашата понуда, да пронајдат контакт информации, или само …

5 начини како добро дизајнирана веб страна ви го зголемува приходот Прочитај повеќе »

responziven veb dizajn

Важноста на Респонзивен Веб Дизајн [2021]

Со број од над 4 милијарди корисници на мобилни телефони, не е изненадување податокот за растот на прегледи на Word Press преку мобилни уреди во споредба со компјутерите. Така, за да се овозможи квалитетно искуство на веб страните, истите се креираат со респонзивен карактер. Респонзивен веб сајт значи веб сајт кој може да се прилагоди …

Важноста на Респонзивен Веб Дизајн [2021] Прочитај повеќе »

veb dizajn pridobivki

Веб Дизајн- 5 придобивки од неговата примена [2021]

Веб дизајн е процес или алатка која вклучува разновидност на големи придобивки кои се прилагодени да му помагаат на вашиот бизнис за напредок и успех. ОПТИМИЗАЦИЈА НА ПРЕБАРУВАЧОТ Одличниот веб дизајн го зајакнува вашиот бизнис во пребарувањето  играјќи голема улога во оптимизацијата на целиот тој процес. Од вчитување на корисни содржини до правење на вашиот веб …

Веб Дизајн- 5 придобивки од неговата примена [2021] Прочитај повеќе »