Blog

e-commerce

Зошто е добро да користите Е-трговија(Е-commerce)?

Зошто е добро да користите E-трговија(Е-commerce)? Значи, Кога бараме прашање зошто е добро да користите е-трговија(е-commerce), тогаш го имаме совршениот одговор. Ние всушност користиме е-commerce за да ги купиме најдобрите и најефтините производи во споредба со физичките маркети. Е-commerce сервисот ви дозволува да купувате производи или услуги од удобноста на вашиот дом, по најдобри цени. …

Зошто е добро да користите Е-трговија(Е-commerce)? Прочитај повеќе »

onlajn biznis

Како да започнеш онлајн бизнис?

Според извештајот на Асоцијацијата за е-трговија на Македонија во текот на 2019 се реализирале вкупно 6.727.051 онлајн трансакции во земјата и странство, наспроти 5.435.385 онлајн трансакции во текот на 2018 година. Тоа претставува пораст од 23,8%. Значителен пораст е забележан и од аспект на вредноста на направените трансакции, кои во 2018 изнесувале 139 милиони евра, …

Како да започнеш онлајн бизнис? Прочитај повеќе »

corona virus

Дигитален маркетинг во време на пандемија [2020]

Иако целиот свет моментално се соочува со сериозен предизвик со ширењето на корона вирусот, секогаш постои надеж за подобра иднина. Голем дел од бизнисите, па така и самата економија е погодена од моменталната ситуација. Секојдневно се празнат полиците на маркетите, додека рестораните, кафичите и моловите не се во функција. Во време во кое многу работи …

Дигитален маркетинг во време на пандемија [2020] Прочитај повеќе »

comodo-ssl

Што претставува Comodo SSL Сертификат?

Comodo е светски лидер во сајбер-безбедност и дигитално сертифицирање. Уште од раните почетоци како провајдер на анти-вирус софтвер, Comodo почнал да расте до степен каде што денес е еден од најголемите играчи во оваа индустрија. Comodo е изграден врз база на доверба. Интернтот без таа доверба е безвреден. Почнувајќи од дигитални трансакции, комуникација и општо …

Што претставува Comodo SSL Сертификат? Прочитај повеќе »

Backup/Restore на хостинг акаунт

cPanel платформата ти овозможува да направиш бекап на податоците од твојот хостинг, кои се неопходни во твоето секојдневно работење. Процесот е едноставен, интуитивен и лесен за извршување. Најави се на твојот cPanel акаунт и кликни на иконата Backup Креирање на Full Backup – во оваа форма се вклучени сите податоци од хостинг акаунтот (веб сајт, емаил сандачиња, DB…). Кликни на Download a Full Account Backup Во …

Backup/Restore на хостинг акаунт Прочитај повеќе »

Искористеност на веб хостинг простор – Disk usage

Во овој краток туторијал ќе бидат опфатени чекори кои можеш да ги користиш за да ја провериш искористеностa на твојот хостинг. Ќе ти покажеме каде може да ја видиш моменталната искористеност на хостингот, каде најмногу го имаш искористено хостингот и секако доколку сакаш да избришеш нешто што не ти е потребно и со самото тоа …

Искористеност на веб хостинг простор – Disk usage Прочитај повеќе »

Како да ги користите сервисите на Attracta SEO?

Нашите клиенти може да го користат сервисот Attracta SEO – оптимизација за интернет пребарувачи Attracta во Cpanel Доколку вашиот хостинг пакет содржи Cpanel, можете да го искористите за да ја активирате Attracta на вашиот веб сајт. За да го направите ова, следете ги овие чекори: Најавете се во вашиот Cpanel. Во делот SEO and Marketing …

Како да ги користите сервисите на Attracta SEO? Прочитај повеќе »

Дали е возможно во иднина да преминеш на друг хостинг пакет?

Да, во секое време ќе може да го промениш хостинг пакетот. Може да го надоградиш или намалиш хостинг пакетот во било кое време. Промената на пакетите е автоматизирана и нема никаков прекин во услугите. При надоградба на пакетот од помал на поголем, ја доплаќаш разликата во цена само за деновите кои преостануваат од хостингот што …

Дали е возможно во иднина да преминеш на друг хостинг пакет? Прочитај повеќе »

Како да го префрлиш сајтот од друг хост на PlayDigital?

Најбрзо и наједноставно може да го трансферираш сајтот во Плеј Дигитал следејќи ги следниве 5 чекори: Избери еден од хостинг пакетите што ги нудиме на нашиот веб сајт playdigital.mk Сите хостинг пакети имаат слични карактеристики, се разликуваат само во однос на хостинг просторот како и месечниот трансфер и во бројот на домени кои може да …

Како да го префрлиш сајтот од друг хост на PlayDigital? Прочитај повеќе »

Како да го поврзеш веб сајтот со хостингот по активацијата?

Како да го поврзеш веб сајтот со хостингот по активацијата? По активација на хостингот МКхост ќе ти испрати емаил со сите информации за истиот. Детално прочитај го целиот емаил и пронајди ги податоците за најава. Ќе добиеш податоци за најава преку FTP протоколот и истите податоци ќе ги користиш за најава во cPanel, хостинг контрол панелот …

Како да го поврзеш веб сајтот со хостингот по активацијата? Прочитај повеќе »