Дигитален Маркетинг Archives - PlayDigital

Дигитален Маркетинг

социјални медиуми

Менаџмент на социјални медиуми

Кога станува збор за управување со социјалните медиуми, зборуваме за процес на анализа на публиката на социјалните медиуми и развој на стратегија прилагодена за нив. Потоа креирање и дистрибуција на содржини за профили на социјални медиуми, соработка со инфлуенсери, следење, мерење и известување за социјални перформанси на медиумите. Интерес и привлечна содржина При започнување со …

Менаџмент на социјални медиуми Прочитај повеќе »

алатките за дигитален маркетинг

Алатки за дигитален маркетинг – како се користат?

Без никакво претерување може да се каже дека денес дигиталните маркетери буквално живеат и умираат поради алатките на трговијата. Современите маркетери се очекува да бидат на милион места одеднаш. Без разлика дали пребаруваме податоци или го дотеруваме нашето социјално присуство, потпирањето на алатките за дигитален маркетинг значи заштеда на време и одржување на предноста. Алатките …

Алатки за дигитален маркетинг – како се користат? Прочитај повеќе »

corona virus

Дигитален маркетинг во време на пандемија [2020]

Иако целиот свет моментално се соочува со сериозен предизвик со ширењето на корона вирусот, секогаш постои надеж за подобра иднина. Голем дел од бизнисите, па така и самата економија е погодена од моменталната ситуација. Секојдневно се празнат полиците на маркетите, додека рестораните, кафичите и моловите не се во функција. Во време во кое многу работи …

Дигитален маркетинг во време на пандемија [2020] Прочитај повеќе »

digitalen marketing trends

Дигитален маркетинг и мали бизниси- трендови во 2020

Сопствениците на мали бизниси може да го преиспитуваат нивниот пристап кон дигитален маркетинг за евентуално истиот да го променат во стратегијата за 2020 година. Еве мал список на вештини што му се потребни на секој мал бизнис за да „преживее“ и се унапреди во 2020 година. Веб дизајн Вашиот веб сајт е вашата дигитална „фасада“ …

Дигитален маркетинг и мали бизниси- трендови во 2020 Прочитај повеќе »

veb dizajn zgolemen prihod

5 начини како добро дизајнирана веб страна ви го зголемува приходот

Добро дизајнираната веб страна следи што поголем број на принципи што дизајнот на веб страната го прават добар. Со други зборови, посетителите на вашата веб страница очекуваат  таа  да биде брза и лесно да ги добијат инфорациите кои ги бараат. Било тие да сакаат да ја прегледаат вашата понуда, да пронајдат контакт информации, или само …

5 начини како добро дизајнирана веб страна ви го зголемува приходот Прочитај повеќе »

kontent marketing

Контент маркетинг и неговите придобивки за бизнисите (2019)

Корисни содржини треба да бидат суштината на вашиот маркетинг. Традиционалниот маркетинг од минута во минута е се помалку ефективен и секој маркетер што ги следи тековните треднови знае дека постојат многу подобри начини.Контент маркетинг е стратешки  маркетинг пристап насочен кон создавање и дистрибуирање на вредна, релевантна и конзистентна содржина  за привлекување и задржување на јасно …

Контент маркетинг и неговите придобивки за бизнисите (2019) Прочитај повеќе »

responziven veb dizajn

Важноста на Респонзивен Веб Дизајн [2021]

Со број од над 4 милијарди корисници на мобилни телефони, не е изненадување податокот за растот на прегледи на Word Press преку мобилни уреди во споредба со компјутерите. Така, за да се овозможи квалитетно искуство на веб страните, истите се креираат со респонзивен карактер. Респонзивен веб сајт значи веб сајт кој може да се прилагоди …

Важноста на Респонзивен Веб Дизајн [2021] Прочитај повеќе »

marketing na socijalni mediumi

Mаркетинг на социјални медиуми- примена (2019)

Само доколку сте биле целосно изолирани последнава декада, нема да знаете колку голема е важноста на примената на дигитален маркетинг во водењето на еден бизнис. Од е-маил маркетинг, до блогови, визуелни, аудио-визуелни  содржини и слично, дигиталниот маркетинг направи целосна промена на начинот на кој бизнисите доаѓаат до своите идни потрошувачи, како и во креирањето на …

Mаркетинг на социјални медиуми- примена (2019) Прочитај повеќе »

menadzment na socijalni mediumi

Менаџмент на социјални медиуми (2019)

Менаџмент на социјални медиуми претставува  брзорастечки тренд на бизнис работењето бидејќи ги зголемува остварените резултати. Тоа е така поради тоа што алатките кои може да се користат за менаџирање на социјалните мрежи ви даваат голем опсег на информации кој овозможува стекнување на повеќе следбеници, ве поврзуваат со оние кои веќе ве следат и на крајот …

Менаџмент на социјални медиуми (2019) Прочитај повеќе »

vaznost na digitalen marketing

Дигитален маркетинг- важност за малите бизниси (2019)

Кога стартуваат  малите бизниси, фокусот го стваат  на тоа како да се привлечат  првите потрошувачи.  Тие може да почнат со традиционалните форми на рекламирање како печатени реклами, купони или огромни билборди и постери покрај улиците. Бизнисите може да ги применуваат овие практики доколку се сигурни во својата понуда и прашање на време е кога потрошувачите …

Дигитален маркетинг- важност за малите бизниси (2019) Прочитај повеќе »