cPanel контролен панел е онлајн графички интерфејс базиран на Linux (GUI) кој се користи како контролен панел за да се поедностави веб-страницата и управувањето со серверите. cPanel ви овозможува да објавувате веб-страници, да управувате со домени, да организирате веб-датотеки, да создавате e маил адреси и многу повеќе.

cPanel е еден од најпопуларните контролни панели во светот. Многу компании за веб-хостинг го го користат cPanel за нивните клиентите, како дел од нивниот хостинг пакет.

Сите наши хостинг пакети следуваат со вклучен cPanel контролен панел.