Oнлајн продавница - причини и предности од користење [2020]
online prodavnica

Oнлајн продавница – причини и предности од користење [2020]

Нема никаков сомнеж дека во оваа дигитална ера, продажба преку онлајн продавница може да претставува огромна предност за секој бизнис.

Луѓето во денешно време се навикнати да се вклучат на интернет преку компјутер или мобилен за да дојдат до производите или услугите кои им се потребни и да ги нарачаат. Купувањето може да се изврши во удобноста на својот дом или канцeларија, без никаква потреба од издвојување на време за набавка на одредени производи.
Тука се избегнуваат сите фрустрации и загубено време кое е типично при купување во физичките локации на бизнисите.

Освен купувачите без кои ниеден бизнис не би успеал, одредени бенефити уживаат и сопствениците на онлајн продавница.

Пониски трошоци

Генерално, да се направи и одржува онлајн продавница е поефтино во споредба со поседување физичка локација. Но, сепак важно е да се заклучи дека и овој тип на продажба бара континуирана инвестиција. Разликата во трошоци помеѓу физичка продавница може да биде голема, почнувајќи од илјадници денари потрошени на кирија, даноци, осигурување и сл. Како главна разлика се и трошоците за плати за вработените во физичките продавници, што секако се повисоки од тие на компании кои продаваат само на онлајн продавница.

Можност за продажба 24 часа/ 7 дена во неделата, низ целиот свет

Онлајн бизнисите можат да ги зголемат нивните продажби и профити побрзо во споредба со физичките продавници, со самото тоа што онлајн понудите вклучуваат поседување на продавница која работи 24 часа во денот, 7дена во неделата.
Во споредба со физичка продавница, каде што географскиот фактор е лимитирачки, со продавање преку онлјан продавница може да се продаваат производи низ целиот свет. Ова е огромна предност без никаков додаден трошок, со тоа што дури трошоците за физички продавници се намалуваат.

Флексибилност

Една од поважните предности е тоа што самата онлајн проданица може лесно да се надополнува и менува. Еден пример кој што го докажува овој факт е ‘’зделка на денот’’ што може да се објави на главната страна, без никаков додатен трошок за печатени материјали.
Друг пример е промена на цена на производите. Оваа промена може да биде извршена лесно во бек-енд преку менување на цената на самата страна. Друга предност е и тоа што нема никакви ограничувања околу бројот на производи кои можат да бидат изложени.

Ефективно Таргетирање

Освен достигот, другата предност на онлајн продавница е и таргетирањето. Ова значи дека преку таргетирање, се стигнува до група од квалификувани потрошувачи, со што се намалуваат маркетинг трошоците и се зголемува крајниот резултат. Преку правење на подобар профил на потрошувачите, можноста за таргетирањето на производите за специфични групи на потрошувачи базирани на податоци од претходните купувања е полесно со добра аналитика на веб  сајтот.
Со инвестирање во оптимизација на пребарувачите ( SEO ), онлајн продавницата станува подостапна за потенцијалните купувачи кои го бараат одредениот производ.

Бројот на онлајн нарачки и купувања се зголемува забрзано од ден во ден. Секој кој што има потреба од било кој тип на производ почнувајќи од прехранбени производи, облека, производи за домаќинство па се до електронски производи, тоа може да го направи со еден клик. Овој тип на купување и порачување и широко прифатен од светската популација затоа што е многу поедноставен.

Поседување на мобилен или компјутер и веб-страна со user-friendly интерфејс е тоа што е потребно за било кој да може да нарача без никакви потешкотии.

ВЕБ ДИЗАЈН | ВЕБ ХОСТИНГ | ОНЛАЈН ПРОДАВНИЦА

Онлајн Продавница

Продавајте ги вашите производи или услуги 24/7

Зошто да изградите онлајн продавница кај нас?

payment gateway mk

Интеграција

Moжност за плаќање при достава на производот и со кредитни картички
( visa, mastercard )

responzivna veb strana

Респонзивен дизајн

Вашата онлајн продавница ќе биде подготвена за сите уреди
( мобилен телефон, лап-топ, десктоп )

Woocommerce invoice

Автоматизирани фактури

Автоматска изработка на фактура при нарачка на производот или услугата

woocommerce mobile app

Мобилна апликација

Бидете во тек со сите тековни нарачки директно од вашиот мобилен уред

Безбедност

Вашата онлајн продавница ќе биде безбедна со додаден SSL сертификат

digital marketing

Алатки за маркетинг

Вашата онлајн продавница ќе биде целосно интегрирана со сите алатки за дигитален маркетинг и ре-маркетинг

Побрзајте!

Изгради онлајн продавница и добиј 1 година бесплатен хостинг!


Имате дополнителни прашања?

На вашата онлајн продавница можете да продавате секаков вид на производи или услуги
со различни опции за наплата и испорака.

Месечните трошоци за виртуелниот пост терминал ги одредува банката, но се
движат од 2,4% до 3,5% провизија по купен производ или услуга, во зависност од банката, а секоја банка исто така ја утврдува и цената која се наплаќа за одржување на виртуелниот пост терминал.

Да, можете лесно да управувате со вашиот онлајн шоп, можете да додавате или бришете производи или услуги или да правите промена на постоечките производи или услуги.

Нашите Среќни Клиенти!

5/5
Travel4macedonia
5/5
Fitofarm
5/5
Jofateks
Вклучено:
cloudflare - bezbedna onlajn prodavnica
seo alatka za onlajn prodavnica
Instalacija na skripti
web hosting
Cpanel - control panel