Blog - PlayDigital
Веб Дизајн

Зошто е важно да се поседува добар Веб-Хостинг?

Хостинг за е-трговија се однесува на платформа за Веб-Хостинг која служи на една Веб-Страна за електронска трговија. Таа вклучува карактеристики...
Read More
Дигитален Маркетинг

Менаџмент на социјални медиуми

Кога станува збор за управување со социјалните медиуми, зборуваме за процес на анализа на публиката на социјалните медиуми и развој...
Read More
Дигитален Маркетинг

Алатки за дигитален маркетинг – како се користат?

Без никакво претерување може да се каже дека денес дигиталните маркетери буквално живеат и умираат поради алатките на трговијата. Современите...
Read More
Веб Дизајн

Интересни податоци за Веб-Дизајн [2021]

Што е Веб-Дизајн? Веб-Дизајн се однесува на дизајнот на Веб-Страните што се прикажуваат на Интернет. Повеќе се однесува на аспектите...
Read More
Е-трговија

Што ви е потребно за да започнете со Онлајн Продажба?

Неколку лесни чекори кои ве учат што е потребно за започнување со онлајн продажба. #1: Одберете домен Одберете и регистрирајте...
Read More
Е-трговија

5 Совети за успешна Онлајн Продажба

Возбудени сме што ги споделуваме нашите пет совети за успешно продажба на производи преку Интернет Продавница. #Совет 1: Вложете повеќе...
Read More
Е-трговија

3 Најдобри платформи за онлајн продавница [2020]

Ги избравме најдобрите платформи за онлајн продажба и ова е нашиот најдобар избор. Нашите избрани платформи за е-трговија се засноваат...
Read More
Blog Е-трговија

Зошто е добро да користите Е-трговија(Е-commerce)?

Зошто е добро да користите E-трговија(Е-commerce)? Значи, Кога бараме прашање зошто е добро да користите е-трговија(е-commerce), тогаш го имаме совршениот...
Read More
Blog Е-трговија

Како да започнеш онлајн бизнис?

Според извештајот на Асоцијацијата за е-трговија на Македонија во текот на 2019 се реализирале вкупно 6.727.051 онлајн трансакции во земјата...
Read More
Blog SEO Дигитален Маркетинг

Дигитален маркетинг во време на пандемија [2020]

Иако целиот свет моментално се соочува со сериозен предизвик со ширењето на корона вирусот, секогаш постои надеж за подобра иднина....
Read More
Е-трговија

5 стратегии за успешна интернет продажба

Интернет продажбата може да на изгледа многу лесен начин да се заработат пари, но сепак тоа е повеќе од поставување...
Read More
Blog Е-трговија

Што претставува Comodo SSL Сертификат?

Comodo е светски лидер во сајбер-безбедност и дигитално сертифицирање. Уште од раните почетоци како провајдер на анти-вирус софтвер, Comodo почнал...
Read More
Е-трговија

Oнлајн продавница – причини и предности од користење [2020]

Нема никаков сомнеж дека во оваа дигитална ера, продажба преку онлајн продавница може да претставува огромна предност за секој бизнис....
Read More
Blog

Backup/Restore на хостинг акаунт

cPanel платформата ти овозможува да направиш бекап на податоците од твојот хостинг, кои се неопходни во твоето секојдневно работење. Процесот е едноставен, интуитивен...
Read More
Blog

Искористеност на веб хостинг простор – Disk usage

Во овој краток туторијал ќе бидат опфатени чекори кои можеш да ги користиш за да ја провериш искористеностa на твојот...
Read More
Blog SEO

Како да ги користите сервисите на Attracta SEO?

Нашите клиенти може да го користат сервисот Attracta SEO – оптимизација за интернет пребарувачи Attracta во Cpanel Доколку вашиот хостинг...
Read More
Blog

Дали е возможно во иднина да преминеш на друг хостинг пакет?

Да, во секое време ќе може да го промениш хостинг пакетот. Може да го надоградиш или намалиш хостинг пакетот во...
Read More
Blog

Како да го префрлиш сајтот од друг хост на PlayDigital?

Најбрзо и наједноставно може да го трансферираш сајтот во Плеј Дигитал следејќи ги следниве 5 чекори: Избери еден од хостинг...
Read More
Blog

Како да го поврзеш веб сајтот со хостингот по активацијата?

Како да го поврзеш веб сајтот со хостингот по активацијата? По активација на хостингот МКхост ќе ти испрати емаил со...
Read More
Веб Дизајн

Услови за користење

Ако имате било какви прашања во врска со оваа изјава за приватност, за начинот на работа или Вашето искуство од...
Read More
1 2